Què és el Malbaratament?

De forma genèrica, es pot dir que el malbaratament alimentari fa referència al menjar destinat al consum humà que llencem al llarg de tot el circuit alimentari i que s’hauria pogut prevenir o bé aprofitar perquè els aliments encara mantenien el valor nutricional.

Però en realitat, no existeix una única manera de definir el malbaratament alimentari. L’evolució constant del concepte al llarg del temps, amb l’adopció de diferents significats, probablement reflecteixi la complexitat del problema que envolta aquest fenomen.

L’Organització de les Nacions unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) definia el 2011 el malbaratament alimentari com la disminució de la quantitat dels aliments comestibles destinats al consum humà al llarg de la cadena alimentària.

L’informe del 2019 de la mateixa organització, El estado mundial de la agricultura y la alimentación, reuneix el consens de diversos experts en la matèria que distingeixen entre “pèrdues d’aliments”, per referir-se a les produïdes des del cultiu, sacrifici o captura fins el nivell minorista (però sense incloure’l), i “malbaratament alimentari”, per referir-se a aquell produït en els nivells de la venda al detall i el consum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: