Fins el 10 de maig: exposició al Mercat des Claustre de Maó

Fins el dia 10 de maig, l’exposició de la Campanya Producte Fora de Sèrie estarà instal·lada al llarg dels passadissos del Mercat des Claustre de Maó. Els visitants podran seguir un recorregut senyalitzat per bosses de fems que simulen aliments desaprofitats. En cadascuna d’aquestes bosses hi ha un missatge relacionat amb el tema del malbaratament alimentari: sobre les xifres, els impactes, les principals causes i possibles mesures correctores que podem posar en pràctica de forma senzilla i mitjançant petits gestos d’hàbits de consum.

Revisar els aliments que tenim a casa abans d’anar a comprar i abans de cuinar; planificar els menús cada setmana; elaborar una lista de la compra ajustada; cuinar quantitats adequades, conservar bé les restes i reaprofitar les sobres en altres panxons, etc; són accions imprescindibles per controlar el malbaratament alimentari a casa.

Però hi ha altres gestos que a més de reduir el malbaratament alimentari a nivell domestic, també contribueixen a prevenir la seva generació tant a nivell familiar com a nivell global. Prioritzar el producte local i de temporada, adquirir els aliments en la proximitat (en les botigues del doble, mercats municipals i mercats de pagès), agafar els productes a granel, donar una oportunitat al “Producte Fora de Sèrie” i valorar les avantatges de la producció agroecològica són hàbits de consum a favor d’un canvi de sistema alimentari i cap a un model alimentari més coherente, responsable i just tant amb les persones com el planeta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: