Ets un comerç i vols participar?

Qualsevol espai que comercialitzi producte fresc d’horta local (botigues, places de mercats, cooperatives de productors i consumidors, supermercats) pot fer-se ressò de la Campanya Producte Fora de Sèrie de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i aprofitar els recursos  impresos i virtuals per donar a conèixer als consumidors la seva aposta per un model alimentari més just i sostenible. 

Les accions contemplades en la Campanya Producte Fora de Sèrie atenen a una causa concreta de generació de malbaratament alimentari que es concentra en les primeres fases de la cadena alimentària: aquella deguda al menyspreu cap a alguns productes agroalimentaris degut a la seva mida, forma o color. 

Molts aliments d’horta són rebutjats pels propis productors, pels grans distribuïdors comercials i pels consumidors perquè són petits, perquè tenen formes i colors peculiars o bé perquè tenen alguna taca o algun cop. També se subestimen alguns aliments perquè s’acosten a la data de caducitat o de consum preferent. Tots aquests productes són “Fora de Sèrie”: mantenen intacta la seva qualitat nutricional, però en la majoria del casos no tenen accés als circuïts de venda i s’acaben perdent a les finques de producció o bé desaprofitant a les prestatgeries dels comerços i als rebosts de casa, contribuint a la generació de malbaratament alimentari. 

Ets un comerç i vols participar? 

· Explica als teus proveïdors d’aliments que apostes pel “Producte Fora de Sèrie”: motiva’ls perquè aprofitin el màxim la collita i ofereix-los el teu comerç per posar a la venda el “Producte Fora de Sèrie”.

· Habilita un espai en el teu comerç per donar visibilitat al “Producte Fora de Sèrie”.  Pot ser una prestatgeria, una taula, una caixa o una cistella on col·locar aquells productes de mida, forma i color peculiars i aquells altres a punt de superar la data de caducitat, i que els consumidors encara no valorem prou.

· Sol·licita’ns la cartelleria corresponent per a mercats, mostradors, prestatgeries, taules o cistelles. Pots escriure a menorca@justiciaalimentaria.org o telefonar al 666.018.254. 

· Enregistra la quantitat de “Producte Fora de Sèrie” que has aconseguit canalitzar, evitant la seva pèrdua o malbaratament, i dóna-ho a conèixer.

· Aprofita les xarxes socials per fer-te ressò de la campanya i dóna a conèixer la teva aposta per la sostenibilitat. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: