Presentació de la Guia a Sant Lluís

Dimecres dia 19 de maig l’Ajuntament de Sant Lluís presenta la Guia de mesures per prevenir i reduir el malbaratament alimentari, que va publicar ara fa un any l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. L’acte, que ha tingut lloc a la Sala Albert Camus, ha estat dirigit per la directora insular Reserva de Biosfera, Irene Estaún, i presentat en forma de col·loqui per na Núria Llabrés, coordinadora de les Illes Balears de l’organització Justícia Alimentària, i Noemí Garcia, autora de la guia. 

La guia és un recull de mesures d’aplicació quotidiana classificades en cinc decàlegs dirigits als diversos sectors de la cadena alimentària. Escrita per posar èmfasi a la prevenció del problema i coresponsabilitzar a tots els agents vinculats a l’alimentació, s’hi veuen representats el sector de la producció, els espais comercials, el sector dels hotels, restaurants i cafeteries, les col·lectivitats i les llars. 

A l’acte també es va donar a conèixer la Campanya Producte Fora de Sèrie. L’Ajuntament de Sant Lluís impulsarà al llarg dels propers mesos diverses accions contra el malbaratament alimentari al municipi. Aquesta setmana, els ciutadans podran gaudir de l’exposició de la campanya, que estarà muntada a la mateixa Sala Albert Camus i a la plaça de l’Ajuntament.

Problemes com el malbaratament alimentari, juntament amb altres com la fam i la pobresa, l’aparició de certes malalties, la pèrdua de biodiversitat, la desforestació, el gran consum d’aigua o l’escalfament global, tenen molt a veure amb el model alimentari i de consum que seguim les persones. Davant el context actual d’emergència sanitària i climàtica, urgeix el canvi cap a un sistema alimentari més sostenible. Cal basar la dieta en aliments vegetals frescos, produïts sota criteris agroecològics i reduir dràsticament la generació de residus orgànics. 

En aquest enllaç podeu veure la presentació

En aquest enllaç podeu descarregar la guia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: