Tallers familiars de cuina amb Producte Fora de Sèrie

Cada cap de setmana, el mercat des claustre de Maó organitza activitats familiars relacionades amb el consum local i l’alimentació saludable i sostenible. El passat dissabte, el motiu dels tallers va ser la campanya Producte Fora de Sèrie. De la mà de Sa Xaranga, les famílies participants van visitar de bon matí les places del mercat que tenen producte d’horta fresc i local per adquirir #ProducteForadeSerie i elaborar posteriorment exquisides “Ensalades Fora de Sèrie”. 

Pastanagues cargolades, pomes amb algun cop, lletugues amb alguna fulla marronosa, pebres amb banyes, nespres petits…Els comerciants de Sa Plaça el tenen actualment aquest producte ben identificat amb cartelleria cridanera que els dóna visibilitat, sumant-se a la tasca col·lectiva de retornar el valor que tenen aquests aliments.

Es tracta d’aliments que encara mantenen la seva qualitat nutricional però que són de difícil comercialització perquè no compleixen amb els estàndards de mida, color i forma que s’han imposat al llarg del temps, especialment per part de la gran distribució d’aliments; contribuint d’aquesta manera a generar encara més malbaratament alimentari.

L’estandardització dels productes que s’ofereixen als consumidors finals és una de les causes principals de pèrdues d’aliments en els sistemes moderns de venda al detall. Al voltant del 14% dels aliments en tot el món es perd des de la seva producció abans d’arribar al nivell minorista, especialmente les fruites i les hortalisses.

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar