Ja som més de 30 comerços!

Fa un mes que es va posar en marxa la Campanya “Producte Fora de Sèrie” contra el malbaratament alimentari, i ja són més de 30 els comerços locals amb aliments d’horta que aposten per donar visibilitat al “Producte Fora de Sèrie” com a mesura contra el malbaratament alimentari. 

Una part important del malbaratament alimentari generat diàriament és deguda al menyspreu cap a alguns productes agroalimentaris degut a la seva mida, forma o color. Molts aliments d’horta són rebutjats pels propis productors, pels grans distribuïdors comercials i pels consumidors perquè són petits, perquè tenen formes i colors peculiars o bé perquè tenen alguna taca o algun cop. També se subestimen alguns aliments perquè s’acosten a la data de caducitat o de consum preferent. Tots són “Productes Fora de Sèrie”: mantenen intacta la seva qualitat nutricional, però en la majoria del casos no tenen accés als circuïts de venda i s’acaben perdent a les finques de producció o bé desaprofitant a les prestatgeries dels comerços i als rebosts de casa, contribuint a la generació de grans volums de malbaratament alimentari.

La campanya “Producte Fora de Sèrie” posa a l’abast dels comerços locals amb producte d’horta cartells per donar visibilitat als aliments que costa de vendre degut a la seva aparença i oferir l’oportunitat de ser comercialitzats per allò que són, aliments que alimenten, enlloc d’amagar-los o desaprofitar-los directament. 

Un mes després de presentar públicament la campanya, ja són més de 30 els comerços en tota l’illa que s’han sumat a aquesta iniciativa i que han habilitat espais específics en les seves botigues (taules, prestatgeries, caixes, cistelles) destinats a donar visibilitat als “Productes Fora de Sèrie” i contribuir a retornar-los el seu valor. 

En aquests moments, es pot trobar “Producte Fora de Sèrie” en els següents establiments i municipis: 

· Es Migjorn Gran: Cooperativa San Crispín, Es Raconet de na Txell, Parada des mercat de s’Hort de son Trémol

· Es Mercadal: Sa Figuera Ecològica

· Ferreries: Fruits Sa Lluina, Ca na Clara i Cas Xifoner

· Alaior: supermercats de Sa Cooperativa San Crispín, Sa Cooperativa del Camp

· Maó: Món Orgànic, Biomagatzem, s’Hort Ecològic, Camamil·la, Supermercat Suma i places des Mercat des Claustre (Fruits Andreu i Caimaris)

· Sant Lluís: Finca Santo Domingo Productes Ecològics

· Ciutadella: Fonoll Marí, botigues Camamil·la, Ecomercat, places i botigues des Mercat municipal, Sa Cooperativa del Camp i Supermercats Allorenç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: