10 centres educatius de l’illa, contra el malbaratament

En motiu del Dia internacional de sensibilització sobre la pèrdua i malbaratament d’aliments, deu centres educatius de l’illa de Menorca es mobilitzen activament per crear consciència sobre la importància del problema i les possibles accions correctives dintre del marc de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 12 (Consum responsable i producció) de l’Agenda 2030 de la FAO. 

Exposició sobre malbaratament alimentari

La majoria de centres educatius implicats acolliran l’exposició sobre el malbaratament alimentari, per la qual passaran, a petició de tots els claustres, tots els cursos, des dels més petits als més grans. L’exposició consisteix en 24 bosses de fems que simulen estar plenes de menjar desaprofitat i a punt per ser tirat; cadascuna transmet un missatge sobre la situació actual, les causes, els impactes i les possibles accions correctives entorn la problemàtica del malbaratament alimentari.

Paral·lelament, l’alumnat podrà desenvolupar una activitat de reflexió: “quina frase t’ha sorprès més” i “què pots fer tu, què pot fer el centre educatiu i què podem fer a casa, a partir d’avui, per millorar la situació?” 

Calendari de l’exposició 

· 26 – 30 de setembre: CEIP Sant Lluís

· 4 – 9 d’octubre: Centre cultural de Ferreries (CEIPs Sant Francesc d’Assís i Castell de Santa Àgueda). Dia 10 d’octubre, també serà a Ferreries, en motiu de la Fira de producte local.

· 13 – 22 d’octubre: CEIP Margalida Florit (Ciutadella)

· 25 – 29 d’octubre: IES Biel Martí (Ferreries)

· 1 – 5 de novembre: IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella)

· 8 – 12 de novembre: CEIP Mestre Duran (Alaior)

· 29 de novembre – 3 de desembre: IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior) 

Berenar Fora de Sèrie a l’escola

A més, tres centres educatius s’han animat a realitzar un Berenar Fora de Sèrie, per donar sortida al gran excedent de poma ecològica que hi ha en aquests moments a la nostra illa. Es tracta d’una poma de calibre ben petit, heterogènia en el seu color, amb algun bony o clot i ocasionalment un poc picades que costa que entrin en el circuït comercial més modern on manen sobre tot els estàndards de qualitat. Aquesta setmana, en motiu del dia 29 de setembre – Dia internacional de sensibilització sobre la pèrdua i malbaratament d’aliments, famílies pageses de l’illa repartiran més d’un miler de pomes entre el CEIP Francesc d’Albranca, des Migjorn Gran, el CEIP Sant Francesc d’Assís, de Ferreries, el CEIP Margalida Florit, de Ciutadella, i l’IES Josep Maria Quadrado, de Ciutadella, amb la col·laboració de les respectives Apimas i algun comerç local.

 

Mostreig de malbaratament alimentari al pati de l’escola

Finalment, el CEIP Maria Lluïsa Serra, de Maó, s’ha animat a realitzar un mostreig del menjar que sobra i es tira a l’hora del pati. Ho farà al llarg de la setmana, amb l’objectiu de comparar què desaprofitam actualment sense ser conscients del que menjam i les seves repercussions, i què acabam tirant (o aprofitant) després d’una activitat de reflexió entorn aquesta problemàtica.

Aquí podeu consultar com realizar un mostreig de malbaratament alimentari.

MOLTES GRÀCIES A TOTES PER LA VOSTRA IMPLICACIÓ I INTERÈS!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: