Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Berenar Fora de Sèrie als CEIPs M.Florit i F.d’Albranca i St.F.d’Assís

Els centres educatius Margalida Florit, de Ciutadella, Francesc d’Albranca, des Migjorn Gran, i Sant Francesc d’Assís, de Ferreries, han fet un berenar Fora de Sèrie a l’escola en motiu del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d’aliments.

Eren pomes fresques, de Menorca, directes del camp. Eren pomes acabades de collir per una petita família que cuida tot l’any els seus fruiters de manera respectuosa amb l’entorn. Eren pomes petites, algunes amb un cop o un pic; d’altres, amb un bony o un clot. Eren pomes ni grogues ni verdes ni vermelles, sinó de tots els colors alhora. Eren pomes boníssimes i que alhora corrien el risc de que es perdessin al camp o al magatzem, perquè ara no donam a l’abast per collir-les totes (a Menorca, és temps de poma! -i moltes vegades, donam prioritat a altres fruites que no són locals ni fresques ni te temporada ni ecològiques).

Eren pomes Fora de Sèrie!

Al voltant del 14% dels aliments en tot el món es perd des de la seva producció abans d’arribar al nivell minorista, amb un nivell de pèrdues generalment més elevat en les fruites i hortalisses.

L’estandardització dels productes que s’ofereixen als consumidors és una de les causes principals de pèrdues d’aliments en els sistemes moderns de venda al detall, en els quals els productes es defineixen com a “vendibles” o “no vendibles”, és a dir: perden de cop el seu valor econòmic quan ja no compleixen amb la qualitat mínima necessària per ser considerats comercialitzables (independentment de la seva comestibilitat).

Més imatges del Berenar Fora de Sèrie a les escoles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: