Design a site like this with WordPress.com
Per començar

“Espigoladors”, una altra iniciativa en pro dels “Fora de Sèrie”

Actualment, multitud d’iniciatives nacionals, regionals i locals donen visibilitat a la crida internacional de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de fer front al problema del malbaratament alimentari amb la intenció de proposar mesures més decisives que alhora contribueixin a assolir altres metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), sobretot millorar la seguretat alimentària, la nutrició i l’agricultura sostenible, reduint la petjada mediambiental dels sistemes alimentaris i repercutint positivament sobre la gestió de l’aigua, el canvi climàtic, els recursos marins i la biodiversitat.

Concretament, la meta 12.3 dels ODS requereix reduir a la meitat el malbaratament alimentari per càpita mundial en la venda al detall i a nivell dels consumidors i la reducció de les pèrdues d’aliments en les cadenes de producció i subministrament, incloses les pèrdues posteriors a la collita. 

La majoria d’accions correctives emergents van encaminades a reduir el volum de malbaratament alimentari ja generat. Són poques encara les iniciatives enfocades a corregir les verdaderes causes d’aquest problema. A continuació, presentem un projecte de Catalunya que, com en la Campanya Producte Fora de Sèrie de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i Justícia Alimentària, destina els seus esforços a “normalitzar” els productes que no compleixen els estàndards de qualitat de forma, mida i color dels productes d’horta imposats per la gran distribució. Es tracta d’”Espigoladors”.

espigoladors.cat

La Fundació Espigoladors és una organització catalana sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a la vegada que apodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Es tracta d’un model d’empresa social que actua sobre tres necessitats socials a la vegada i les connecta: lluitar per l’aprofitament alimentari, garantir el dret a una alimentació saludable i crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

Els voluntaris d’Espigoladors recullen fruites i verdures que el mercat no accepta; la major part de les espigolades són canalitzades a entitats socials per tal que arribin a persones que no hi poden accedir. La resta d’aliments recuperats són transformats a conserves en un obrador situat al Prat de Llobregat, sota la marca “es im-perfect”, oferint feina a persones en situació de risc d’exclusió social. 

espigoladors.cat

Clica aquí per a més informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: